Hvad er et inkassovarsel?

Det fremgår af Inkassolovens §10, at der skal fremsendes et inkassovarsel forud for overdragelse til inkasso. Selv om det lyder meget formelt, så er det i virkeligheden få ting, der skal til, for at man har et gyldigt inkassovarsel. For det første er det et krav, at man har minimum 10 dages betalingsfrist. For det andet skal det fremgå, at sagen overdrages til inkasso, hvis der ikke betales, samt at dette medfører ekstra omkostninger. Et eksempel kunne være:

“Såfremt vi ikke har modtaget det skyldige beløb senest 10 dage fra dato, vil sagen uden yderligere varsel blive overdraget til inkasso. Vi gør opmærksom på, at der i den forbindelse vil påløbe yderligere omkostninger.”

Hvis du påfører denne tekst på din sidste rykker, og hvis du sikrer, at der er 10 dages betalingsfrist – så har du et gyldigt inkassovarsel!

Nyhed

Direktørskifte

Richard Scheffler er pr. 1/1 2023 ny administrerende direktør for Danske Inkasso. Richard er et kendt ansigt i Danske Inkasso, hvor han begyndte sin karriere i 2012.

Læs hele artiklen

Blog

Hvad har vi dog stemt på?? – Europa Parlamentet Del 1

Valgsæsonen er over os, og hvad er mere naturligt her på Grundlovsdag end at reflektere en smule over valget. Her tænker jeg ikke på dagens folketingsvalg, der har haft en massiv mediedækning, men på det netop overståede valg til EU Parlamentet, der set med mine øjne desværre ikke har fået nær den bevågenhed, som det fortjener.

Læs hele artiklen